Paj med varmrökt lax

Buffé Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Paj med varmrökt lax

En härlig laxpaj, med frisk och fräsch färskost i äggstanningen, som passar lika bra till middag som på buffébordet. Servera gärna laxpajen med en god sallad.

Ingredienser

Pajdeg

Vetemjöl
1½ dl
Grahamsmjöl
1½ dl
125 g
Kallt vatten
2 msk

Fyllning

Varmrökt lax
250 g
Purjolök
1
Hackad färsk dill
1 dl

Äggstanning

Ägg
3
150 g
1 dl
Salt
1 krm

Gör så här

  • Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten hack arbeta ihop till en deg.
  • Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt villa i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.
  • Dela laxen i bitar. Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm breda ringar. Vispa samman ägg, ost, mjölk och salt.
  • Fördela lax, purjolök och dill i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

690 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,2 g
Protein: 15,5 % 26,4 g
Fett: 63,9 % 49,8 g
Kolhydrater: 20,6 % 35 g
https://www.arla.se/recept/paj-med-varmrokt-lax/