Lax- och fänkålspaj

Lax- och fänkålspaj

Betyg

(46 st)

Matig paj med härlig fyllning av kallrökt lax och fänkål. Servera som lunch med en god sallad eller ta med på picknick.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 175°. Skala löken. Skär lök och fänkål i små bitar. Fräs det lätt i smör i en stekpanna. Skär lax och tomater i bitar. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Blanda fänkål, lök, lax, tomater, ost och timjan och lägg det i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, ost, salt, peppar och apelsinskal. Häll det i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen 40-50 min. Låt pajen svalna något. Garnera med ev färsk timjan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 650 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 50 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem