Lax- och fänkålspaj

Lax- och fänkålspaj

60+ min
Matig paj med härlig fyllning av kallrökt lax och fänkål. Servera som lunch med en god sallad eller ta med på picknick.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lax-och-fankalspaj/

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Skala löken. Skär lök och fänkål i små bitar. Fräs det lätt i smör i en stekpanna.
  • Skär lax och tomater i bitar. Blanda fänkål, lök, lax, tomater, ost och timjan och lägg det i pajskalet.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, ost, salt, peppar och apelsinskal. Häll det i pajskalet.
  • Grädda i mitten av ugnen 40-50 min. Låt pajen svalna något.
  • Garnera med ev färsk timjan.
Klart!
Energi:

650 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 50 g

Ingredienser

125 g
Vetemjöl
3 dl
Vatten
2 msk
Fyllning:
Gul lök
1
Fänkål
250 g
2 msk
Kallrökt lax
150 g
Tomater
2
Hackad färsk timjan
2 msk
Ägg
3
1 dl
2½ dl
Apelsin
rivet skal av 1
150 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm