Lax i filodeg med potatis och ost

Lax i filodeg med potatis och ost

Betyg

(33 st)

Läcker laxpaj med potatis och två ostar i fyllningen. Denna laxpaj blir extra frasig eftersom många lager filodeg ersätter vanlig pajdeg. Annorlunda och gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Äggstanning:

Till servering:

  • svarta oliver
  • cocktailtomater

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.Smält smöret. Pensla en ugnssäker form, ca 20x25 cm. Lägg på tre ark filodeg, pensla varje ark med smör och låt kanterna hänga över, de ska vikas över fyllningen sedan. Skär laxen i små bitar. Tärna fetaost och potatis. Strimla tomaterna. Lägg allt i formen och strö över basilika och ost. Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra och häll över fyllningen. Vik över filodegsarken, och pensla med smör. Lägg på två dubbelvikta ark till, pensla med smör emellan och på ovansidan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Täck med folie mot slutet av tillagningstiden. Låt vila ca 10 min innan servering.

Tips:

Förvara filodegsarken under en fuktig duk så de inte torkar.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 705 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 56 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem