Paj med rabarber och bär
45 min
Dessert
Frysbar
•
När rabarbern står ståtlig i trädgården och bären lyser rött, då ska du laga sommarens godaste paj. Pajen får extra smak av kardemumma och är godast om den serveras ljummen med vaniljsås till.
Ingredienser
|
Rabarber
|
200 g |
|---|---|
|
Blandade färska bär, t ex vinbär, hallon
|
200 g |
|
Potatismjöl
|
2 tsk |
|
Strösocker
|
1 dl |
Pajskal:
| 175 g | |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Vetemjöl
|
3½ dl |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
Till servering:
| 5 dl |
Gör så här
Pajskal:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
594 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,8 g |
| Protein: | 4,3 % | 6,3 g |
| Fett: | 50,1 % | 33,6 g |
| Kolhydrater: | 45,6 % | 66,7 g |