Paj med broccoli och bacon

1 tim 20 min Matlåda Middag
Frysbar
Paj med broccoli och bacon

Denna läckra paj med broccoli och bacon är en perfekt rätt för både vardag och fest. Pajen är fylld med bacon, broccoli, purjolök och smakrik Kvibille® Ädel Creme. Serverad med en fräsch blandad grönsallad blir denna paj en både mättande och smakrik måltid för hela familjen.

Nytt

Ingredienser

Pajdeg:

125 g
Vetemjöl
3 dl
Kallt vatten
2 msk

Fyllning:

Purjolök
1
Broccoli
250 g
Bacon
140 g
1 msk
170 g

Äggstanning:

2 dl
Ägg
3
Cayennepeppar
1 krm
Salt
½ tsk

Till servering:

Blandad grönsallad
175 g
Tomater
2

Gör så här

  • Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg,
  • Tryck ut degen i pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ kallt i frys eller kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Förgrädda pajskalet ca 10 min.
  • Ansa och skiva purjolöken. Skär broccolin i buketter och skär stammen i tunna skivor.
  • Stek baconet kripsigt i smör- & rapsolja. Tillsätt purjon och stek tills den är mjuk. Tillsätt ädel creme och rör om tills den smält. Blanda ner broccolin.
  • Häll blandningen i det förgräddade pajskalet.
  • Vispa ihop mjölk, ägg, cayennepeppar och salt. Häll äggstanningen i formen. Strö över osten.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills den stannat.
  • Servera med en krispig grönsallad med tomater.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

584 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 4,3 g
Protein: 21 g
Kolhydrater: 27,5 g
Fett: 43,8 g
https://www.arla.se/recept/paj-med-broccoli-och-bacon/