Paella
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Recept på spansk paella - färgstark, festlig och underbart god! Här med saffran, räkor och avorioris. Tillaga paellan i en stor wok och börja med riset innan du lägger ner kyckling, skaldjur och grönsaker. Toppa med persilja och servera paellan direkt från woken.
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 1 msk | |
|
Saffran à 0,5 g
|
½ pkt |
|
Avorioris
|
2½ dl |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Kycklingfond
|
3 msk |
| 40 g | |
|
Lime
|
pressad saft av 1 |
|
Sambal oelek
|
1 krm |
|
Stora räkor med skal
|
500 g |
|---|---|
|
Grillad kyckling
|
1 |
|
Paprika
|
1 |
|
Tomater
|
3 |
|
Musslor, konserverade
|
225 g |
|
Grovhackad färsk persilja
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
959 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,7 g |
| Protein: | 36,9 % | 87,2 g |
| Fett: | 41,9 % | 45,4 g |
| Kolhydrater: | 21,2 % | 50,1 g |