Paella
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Recept på spansk paella - färgstark, festlig och underbart god! Här med saffran, räkor och avorioris. Tillaga paellan i en stor wok och börja med riset innan du lägger ner kyckling, skaldjur och grönsaker. Toppa med persilja och servera paellan direkt från woken.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
1 msk | |
Saffran à 0,5 g
|
½ pkt |
Avorioris
|
2½ dl |
Vatten
|
5 dl |
Kycklingfond
|
3 msk |
40 g | |
Lime
|
pressad saft av 1 |
Sambal oelek
|
1 krm |
Stora räkor med skal
|
500 g |
---|---|
Grillad kyckling
|
1 |
Paprika
|
1 |
Tomater
|
3 |
Musslor, konserverade
|
225 g |
Grovhackad färsk persilja
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
959 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 36,9 % | 87,2 g |
Fett: | 41,9 % | 45,4 g |
Kolhydrater: | 21,2 % | 50,1 g |

