Paella

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Paella

Recept på spansk paella - färgstark, festlig och underbart god! Här med saffran, räkor och avorioris. Tillaga paellan i en stor wok och börja med riset innan du lägger ner kyckling, skaldjur och grönsaker. Toppa med persilja och servera paellan direkt från woken.

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Avorioris
2½ dl
Vatten
5 dl
Kycklingfond
3 msk
40 g
Lime
pressad saft av 1
Sambal oelek
1 krm
Stora räkor med skal
500 g
Grillad kyckling
1
Paprika
1
Tomater
3
Musslor, konserverade
225 g
Grovhackad färsk persilja
½ dl

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör i en tjockbottnad, stor gryta eller wok. Rör i saffran och ris.
  • Häll på vatten och fond. Låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min.
  • Rör ihop smör, limesaft och sambal oelek.
  • Skala räkorna, men spara några oskalade till garnering. Bena ur och skär kycklingen i bitar. Kärna ur paprikan. Skär paprika och tomater i bitar. Låt musslorna rinna av.
  • Klicka ner kryddsmöret i riset. Rör om och tillsätt ev mer vatten. Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker.
  • Lägg på locket och låt allt bli varmt. Strö över persilja och servera paellan direkt från woken.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

610 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 41 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/paella/