Oxrullader med senapssting

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Oxrullader med senapssting

Enkla oxrullader inspirerade av gamla tiders recept men med härligt sting av dijonsenap. Extra gott att servera dem klassiskt med vinbärsgelé.

Ingredienser

Lövbiff, 8 skivor
600 g
80 g
Dijonsenap
3 msk
Hackad färsk timjan
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm

Sås:

Vatten
1 dl
3 dl

Gör så här

  • Skär osten i 8 stavar. Bred 2 msk senap på köttskivorna.
  • Lägg en oststav på varje skiva och strö över timjan. Rulla ihop till täta rullar och fäst med tandpetare.
  • Salta, peppra och bryn rullarna runt om i smör i en stekpanna 3-4 min.
  • Tillsätt vatten, sås och 1 msk senap i pannan. Rör om och låt koka under lock ca 5 min. Garnera med timjan.
Klart!

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

Energi:

340 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 40 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/oxrullader-med-senapssting/