Fylld lövbiff

Fylld lövbiff

Huvudrätt
Den tunna lövbiffen är perfekt att rulla ihop med en god fyllning. Här får köttet smak av bacon, smält cheddarost och lite sting från dijonsenap.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fylld-lovbiff/

Gör så här

  • Strimla baconskivorna. Dela,och strimla tvätta purjolöken.
  • Fräs bacon och purjolök i en stekpanna. Häll upp i en bunke och låt kallna.
  • Blanda baconfräset med ost, senap och crème fraiche. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och fördela fyllningen på köttet.
  • Rulla ihop köttskivorna, salta och peppra. Stek köttet i smör, ca 3 min på varje sida. Häll i vinet och låt koka ihop ca 1 min.
Potatispuré:
  • Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  • Häll av och mosa ihop med syrad grädde och smör, salta.
  • Servera köttet med sky, potatispuré och gärna ättiksgurka. Toppa ev med hackad persilja.
Klart!

Stick en tandpetare genom köttet så håller det lättare ihop vid stekning.

Energi:

925 kcal

Protein: 41 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 71 g

Ingredienser

Lövbiff
500 g
Bacon
140 g
Purjolök
½
2 dl
Dijonsenap
2 msk
2 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Rödvin
1 dl
Potatispuré:
Mjölig potatis
750 g
2 dl
50 g
Salt
1 tsk