Oxjärpar med gräddsås
40 min
Huvudrätt
Lunch
•

Smakrika oxjärpar i en mustig gräddsås serveras bäst med nykokt potatis och lingonsylt. Stek järparna i rikligt med smör- & rapsolja tills de blir gyllene och tillaga sedan klart dem i ugnen. Under tiden gör du gräddsåsen och kokar potatis. Servera och njut!
Ingredienser
Oxjärpar:
Gul lök
|
1 |
---|---|
Svenskt Smör från Arla®
|
25 g |
Arla Ko® Standardmjölk
|
1 dl |
Ströbröd
|
½ dl |
Nötfärs
|
500 g |
Ägg
|
1 |
Dijonsenap
|
2 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
|
Arla Köket® Smör- & rapsolja, till stekning
|
2 msk |
Gräddsås:
Arla Ko® Vispgrädde
|
3 dl |
---|---|
Arla Ko® Standardmjölk
|
1 dl |
Oxbuljong
|
1 tärning |
Kinesisk soja
|
1 msk |
Lingonsylt
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|

