Oxjärpar med gräddsås
40 min
Huvudrätt
Lunch
•
Smakrika oxjärpar i en mustig gräddsås serveras bäst med nykokt potatis och lingonsylt. Stek järparna i rikligt med smör- & rapsolja tills de blir gyllene och tillaga sedan klart dem i ugnen. Under tiden gör du gräddsåsen och kokar potatis. Servera och njut!
Ingredienser
Oxjärpar:
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
| 25 g | |
| 1 dl | |
|
Ströbröd
|
½ dl |
|
Nötfärs
|
500 g |
|
Ägg
|
1 |
|
Dijonsenap
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
|
| 2 msk |
Gräddsås:
| 3 dl | |
| 1 dl | |
|
Oxbuljong
|
1 tärning |
|
Kinesisk soja
|
1 msk |
|
Lingonsylt
|
1 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Potatis
|
900 g |
|---|
Gör så här
Oxjärpar:
Gräddsås:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
864 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,8 g |
| Protein: | 16,6 % | 35,4 g |
| Fett: | 60,4 % | 59 g |
| Kolhydrater: | 23 % | 48,9 g |