Oxjärpar med gräddsås
40 min
Lunch
•

Smakrika oxjärpar i en mustig gräddsås serveras bäst med nykokt potatis och lingonsylt. Stek järparna i rikligt med smör- & rapsolja tills de blir gyllene och tillaga sedan klart dem i ugnen. Under tiden gör du gräddsåsen och kokar potatis. Servera och njut!
Ingredienser
Oxjärpar:
Gul lök
|
1 |
---|---|
25 g | |
1 dl | |
Ströbröd
|
½ dl |
Nötfärs
|
500 g |
Ägg
|
1 |
Dijonsenap
|
2 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
|
2 msk |
Gräddsås:
3 dl | |
1 dl | |
Oxbuljong
|
1 tärning |
Kinesisk soja
|
1 msk |
Lingonsylt
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Potatis
|
900 g |
---|
Gör så här
Oxjärpar:
Gräddsås:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
864 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,8 g |
Protein: | 16,6 % | 35,4 g |
Fett: | 60,4 % | 59 g |
Kolhydrater: | 23 % | 48,9 g |

