Oxfilétartar i salladsblad med picklad silverlök

Oxfilétartar i salladsblad med picklad silverlök

1 tim Förrätt
Bjud på oxfilétartar signerad Årets Kock Jimmi Eriksson. Plocka och tvätta salladsbladen. Lägg dem på ett stort fat. Fördela tartaren på salladsbladen. Toppa med sojasmetana, picklad silverlök och plockad koriander.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Gör så här

  • Börja med picklad silverlök.
  • Rör ihop ättiksprit, socker och vatten tills sockret löst sig. Skala och skiva löken i tunna ringar. Lägg löken i lagen och låt stå minst 1 tim.
  • Putsa och tärna köttet i små tärningar. Tillsätt srirachasås, salt och olja, blanda ihop till en tartar.
  • Blanda smetana och soja.
  • Plocka och tvätta salladsbladen. Lägg dem på ett stort fat. Fördela tartaren på salladsbladen.
  • Toppa med sojasmetana, picklad silverlök och plockad koriander.
Klart!
Energi:

165 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Oxfilé
300 g
Srirachasåser
1½ tsk
Salt
1 tsk
Olivolja
1 msk
Picklad silverlök:
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
1 dl
Vatten
1½ dl
Silverlök
1
Sojasmetana:
1 dl
Japansk soja
2 tsk
Gemsallad
12 blad
Färsk koriander
1 kruka