Oxfilétartar i salladsblad med picklad silverlök

Oxfilétartar i salladsblad med picklad silverlök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g oxfilé
  • 1½ tsk srirachasås
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja

Picklad silverlök:

  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • 1 silverlök

Sojasmetana:

  • 12 blad gemsallad
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här:

Gör så här:

Rör ihop ättiksprit, socker och vatten tills sockret löst sig. Skala och skiva löken i tunna ringar. Lägg löken i lagen och låt stå minst 1 tim.

Putsa och tärna köttet i små tärningar. Tillsätt srirachasås, salt och olja, blanda ihop till en tartar.

Blanda smetana och soja.

Plocka och tvätta salladsbladen. Lägg dem på ett stort fat. Fördela tartaren på salladsbladen. Toppa med sojasmetana, picklad silverlök och plockad koriander.

Näringsvärden, per

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem