Oxfilétartar i salladsblad med picklad silverlök

Oxfilétartar i salladsblad med picklad silverlök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g oxfilé
  • 1½ tsk srirachasås
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja

Picklad silverlök:

  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • 1 silverlök

Sojasmetana:

  • 12 blad gemsallad
  • 1 kruka färsk koriander

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Rör ihop ättiksprit, socker och vatten tills sockret löst sig. Skala och skiva löken i tunna ringar. Lägg löken i lagen och låt stå minst 1 tim.

Putsa och tärna köttet i små tärningar. Tillsätt srirachasås, salt och olja, blanda ihop till en tartar.

Blanda smetana och soja.

Plocka och tvätta salladsbladen. Lägg dem på ett stort fat. Fördela tartaren på salladsbladen. Toppa med sojasmetana, picklad silverlök och plockad koriander.

Näringsvärden, per

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag