Oxfilétartar i salladsblad med picklad silverlök
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Förrätt
•
Bjud på oxfilétartar signerad Årets Kock Jimmi Eriksson. Plocka och tvätta salladsbladen. Lägg dem på ett stort fat. Fördela tartaren på salladsbladen. Toppa med sojasmetana, picklad silverlök och plockad koriander.
Ingredienser
|
Oxfilé
|
300 g |
|---|---|
|
Srirachasås
|
1½ tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Olivolja
|
1 msk |
Picklad silverlök:
|
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Vatten
|
1½ dl |
|
Silverlök
|
1 |
Sojasmetana:
| 1 dl | |
|
Japansk soja
|
2 tsk |
|
Gemsallad
|
12 blad |
|---|---|
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
224 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g |
| Protein: | 21,7 % | 12 g |
| Fett: | 44,6 % | 11,3 g |
| Kolhydrater: | 33,7 % | 18,6 g |