Oxfilé surprise med rödvinssås

Oxfilé surprise med rödvinssås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(216 st)

Oxfilé, läckert gratinerad med ost och valnötter, på en spegel av rödvinssås. En tacksam bjudrätt som inte lämnar någon gäst hungrig.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

Oströra:

Rödvinssås:

  • 2 schalottenlökar
  • 4 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 4 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk majsstärkelse
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Gör så här:

Gör så här:

Salta och peppra köttet och bryn det hastigt i smör i en het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, låt kallna. Oströra: Rör ihop ost, nötter och crème fraiche. Rödvinssås: Skala och finhacka löken. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar ca 5 min. Vispa ner maizena utrört i lite vatten. Hit kan du förbereda. Sätt ugnen på 225°. Lägg oströran på köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, ca 10 min om köttet önskas rosa. Värm såsen och vispa ner smöret i klickar. Servera köttet med såsen och klyftpotatis.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem