Oxfilé surprise med rödvinssås

Oxfilé surprise med rödvinssås

Betyg

(215 st)

Oxfilé, läckert gratinerad med ost och valnötter, på en spegel av rödvinssås. En tacksam bjudrätt som inte lämnar någon gäst hungrig.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

Oströra:

Rödvinssås:

  • 2 schalottenlökar
  • 4 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 4 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk majsstärkelse
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Gör så här:

Gör så här:

Salta och peppra köttet och bryn det hastigt i smör i en het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, låt kallna. Oströra: Rör ihop ost, nötter och crème fraiche. Rödvinssås: Skala och finhacka löken. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar ca 5 min. Vispa ner maizena utrört i lite vatten. Hit kan du förbereda. Sätt ugnen på 225°. Lägg oströran på köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, ca 10 min om köttet önskas rosa. Värm såsen och vispa ner smöret i klickar. Servera köttet med såsen och klyftpotatis.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem