Oxfilé surprise med rödvinssås
40 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Oxfilé, läckert gratinerad med ost och valnötter, på en spegel av rödvinssås. En tacksam bjudrätt som inte lämnar någon gäst hungrig.
Ingredienser
|
Oxfilé
|
1⅕ kg |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| g |
Oströra:
| 3 dl | |
|
Grovhackade valnötter
|
1 dl |
| 1 dl |
Rödvinssås:
|
Schalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Rödvin
|
4 dl |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Kalvfond
|
4 msk |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Vitpeppar
|
1 krm |
|
Majsstärkelse
|
1 msk |
| 100 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
479 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g |
| Protein: | 32,1 % | 37,8 g |
| Fett: | 54,6 % | 29,6 g |
| Kolhydrater: | 5,2 % | 6,1 g |