Oxfilé med svartrötter och ugnsbakat äpple
1 tim 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Härligt viltsmakande sås, ”fattigmanssparris” och söta äpplen förnyar den klassiska oxfilén.
Ingredienser
|
Oxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1 msk |
|
Svartrötter
|
800 g |
|---|---|
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
½ dl |
|
Hackad färsk timjan
|
2 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Äpplen
|
2 |
|
Rårörsocker
|
4 tsk |
| 4 msk |
|
Schalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Liten palsternacka
|
1 |
| 2 dl | |
|
Krossade enbär
|
5 |
|
Kalvfond
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
779 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,9 g |
| Protein: | 19,5 % | 37,4 g |
| Fett: | 56,9 % | 50,1 g |
| Kolhydrater: | 23,6 % | 45,2 g |