Oxfilé med svartrötter och ugnsbakat äpple
1 tim 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Härligt viltsmakande sås, ”fattigmanssparris” och söta äpplen förnyar den klassiska oxfilén.
Ingredienser
Oxfilé
|
600 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
1 msk |
Svartrötter
|
800 g |
---|---|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
½ dl |
Hackad färsk timjan
|
2 msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Äpplen
|
2 |
Rårörsocker
|
4 tsk |
4 msk |
Schalottenlökar
|
2 |
---|---|
Liten palsternacka
|
1 |
2 dl | |
Krossade enbär
|
5 |
Kalvfond
|
1 msk |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
705 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 41 g |
Fett: | 45 g |

