Oxfilé med spanska smaker

Oxfilé med spanska smaker

Betyg

(291 st)

Superläcker festrätt med oxfilé där allt samsas på en plåt. Gratinera med chilismör precis före servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1⅕ kg oxfilé i bit
  • 2 tsk salt
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 kg blandade rotfrukter
  • 4 dl rödvin
  • 3 msk schalottenlökfond
  • 3 tsk torkad timjan
  • 2 tsk flingsalt

Chilismör:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Salta och bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg rotfrukter och kött i en långpanna. Häll i rödvin och fond. Krydda med timjan. Stek i mitten av ugnen 30–40 min tills köttets innertemperatur är 55–60°. Rör ihop chilismöret. Skiva köttet och lägg det ovanpå rotfrukterna. Strö över flingsalt och klicka på chilismöret. Sätt ugnen på 250°. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 min. Garnera ev med färsk timjan.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem