Oxfilé med spanska smaker
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 45 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Superläcker festrätt med oxfilé där allt samsas på en plåt. Gratinera med chilismör precis före servering.
Ingredienser
Oxfilé i bit
|
1⅕ kg |
---|---|
Salt
|
2 tsk |
2 msk | |
Blandade rotfrukter
|
2 kg |
Rödvin
|
4 dl |
Schalottenlökfond
|
3 msk |
Torkad timjan
|
3 tsk |
Flingsalt
|
2 tsk |
Chilismör:
150 g | |
Sambal oelek
|
2 tsk |
Pressad vitlöksklyftor
|
2 |
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
475 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,4 g |
Protein: | 29,6 % | 34,6 g |
Fett: | 47,1 % | 25,3 g |
Kolhydrater: | 15,1 % | 17,7 g |

