Oxfilé med sesamfrö

Oxfilé med sesamfrö

Betyg

(21 st)

Kött som marineras i citron blir otroligt fräscht och gott.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g oxfilé eller ryggbiff
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • rivet skal och saft av ½ citroner
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i tärningar, 2x2 cm. Blanda smör-&rapsolja, skal och saft av citron, salt, peppar och vitlök i en bunke. Lägg i köttet och rör om så att allt blandas. Låt det ev marinera i 1-2 tim. Rosta sesamfröna i en torr, varm stekpanna 1-2 min. Rör ner dem i blandningen. Stek köttet i marinaden i stekpannan ca 2 min.

Tips:

En klick kryddig yoghurt är gott till oxfilén.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem