Oxfilépasta
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En lyxig oxfilépasta är perfekt till fredagens extra goda middag eller när du vill bjuda gästerna på något riktigt gott. Pastan vänds ner i en krämig sås med kantareller, dijonsenap och färska örter. På med nystekt oxfilé och rikligt med färskriven parmesan. Servera direkt!
Ingredienser
|
Pasta, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
|
Oxfilé
|
300 g |
|
Trattkantareller
|
150 g |
|
Schalottenlök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
| 50 g | |
|
Salt och svartpeppar
|
|
| 3 dl | |
| 1 dl | |
|
Oxfond
|
1 msk |
|
Japansk soja
|
1 msk |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Färsk gräslök och persilja, hackade
|
|
|---|---|
|
Parmesanost, nyriven
|
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Såsen kan göras klar i förväg.
Näringsvärden, per port
Energi:
897 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,2 g |
| Protein: | 17,5 % | 38,7 g |
| Fett: | 50,6 % | 51,3 g |
| Kolhydrater: | 31,9 % | 70,4 g |