Oxfilé med persiljebearnaise

Oxfilé med persiljebearnaise

45 min Huvudrätt
Oxfilé med smaker från Medelhavet, vackert serverad med körsbärstomater och smakrik bearnaisesås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Salta och peppra köttet. Bryn det hastigt runtom i smör i het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat.
  • Låt paprikan rinna av. Skär den i små bitar. Blanda paprika, vitlök, ost och hälften av persiljan.
  • Hit kan man förbereda.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg paprikaröran på köttet och tomaterna bredvid.
  • Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, ca 15 min (rosa kött).
  • Blanda crème fraiche, vinäger, dragon, salt, peppar och resten av persiljan i en kastrull och koka upp.
  • Servera köttet med såsen och klyftpotatis.
Klart!

Ingredienser

Oxfilé
8 skivor
Salt
1 tsk
Svartpeppar
3 krm
Grillad paprika i olja
200 g
Pressade vitlöksklyftor
2
3 dl
Hackad bladpersilja
2 dl
Körsbärstomater
500 g
4 dl
Äppelcidervinäger
1 msk
Torkad dragon
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm