Oxfilé med parmaskinka, äpple och portvinssås

Oxfilé med parmaskinka, äpple och portvinssås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(244 st)

Gör succé med oxfilé. Här är bjudrätten som går utmärkt att förbereda.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Portvinssås:

Gör så här:

Gör så här:

Salta och peppra köttet. Bryn det hastigt i smör i en het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull. Skär äpplet i små tärningar. Blanda i äpple, skinka, timjan och vinäger. Låt fräsa ca 1 min. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna.

Portvinssås:

Skala och hacka löken. Koka lök, portvin, vatten, fond, gelé och peppar i en kastrull under lock ca 10 min. Vispa ner majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt såsen koka upp och sjud i 3 min under omrörning. Hit kan man förbereda.

Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkröran på köttet. Strö över osten. Stek köttet i mitten av ugnen ca 15 min tills innertemperaturen är 58° (rosa kött). Värm såsen och vispa i smöret i klickar. Servera köttet med såsen. Garnera gärna med bladpersilja.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem