Oxfilé med parmaskinka, äpple och portvinssås
45 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Gör succé med oxfilé. Här är bjudrätten som går utmärkt att förbereda.
Ingredienser
|
Oxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1½ krm |
|
Schalottenlök
|
1 |
|
Äpple
|
¼ |
|
Hackad parmaskinka
|
25 g |
|
Torkad timjan
|
½ tsk |
|
Balsamvinäger
|
½ msk |
| 1 dl |
Portvinssås:
|
Schalottenlök
|
1 |
|---|---|
|
Rött portvin
|
1½ dl |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Kalvfond
|
1½ msk |
|
Svartvinbärsgelé
|
1 msk |
|
Vitpeppar
|
½ krm |
|
Majsstärkelse
|
½ msk |
| 50 g |
Gör så här
Portvinssås:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
425 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,6 g |
| Protein: | 35,8 % | 37,4 g |
| Fett: | 42,2 % | 20,3 g |
| Kolhydrater: | 11,9 % | 12,4 g |