Oxfilé med parmaflarn

Oxfilé med parmaflarn

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(55 st)

Klassisk festrätt i ny tappning! Det läckra parmaflarnet är både snyggt och gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

Hasselnötspotatis:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 6 min. Låt kallna. Skär köttet i 4 tjocka skivor och dela dem på mitten. Salta och peppra. Bryn hastigt i smör i het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Skala och klyfta löken, fräs den halvmjuk i smör på svag värme. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 175°. Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, 10–12 min (rosa kött). Blanda crème fraiche, vinäger, örter och vitt vin i en kastrull. Koka upp och lägg ner löken. Servera oxfilén med såsen och hasselnötspotatis, toppa med parmaflarn och persilja. Hasselnötspotatis: Sätt ugnen på 175°. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Grovhacka nötterna. Klicka på smöret. Salta och strö över nötterna. Baka potatisen i mitten av ugnen ca 30 min. Rör om några gånger under tillagningen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem