Oxfilé med madeirasås

Oxfilé med madeirasås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(69 st)

Denna lyxiga rätt är nästan omöjlig att misslyckas med. Potatisen är en liten överraskning i sig!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Madeirasås:

  • 2½ dl Arla® vispgrädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • ½ dl madeira
  • 1 msk grovmalen svartpeppar

Gör så här

Gör så här

  1. Stek oxfilén runtom i smör i het panna 2-3 min. Sänk värmen och tillsätt grädde, soja, madeira och peppar och låt det småputtra ett par min.
  2. Lägg kött och sås i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225°.
  3. Baka potatisen i mitten av ugnen tills den är mjuk, 15-30 min beroende på storlek. Skär ett kryss i varje potatis.
  4. Gröp ur dem och blanda potatisen med ost, chili, smör och salt. Fördela blandningen i potatisskalen.
  5. Lägg i haricots verts och fortsätt steka under omrörning ett par min. Smaka av med salt och peppar. Hit kan du förbereda.
  6. Vid servering: Ta fram rätterna en timma innan de ska in i ugnen. Sätt ugnen på 225°.
  7. Sätt in potatisen och köttet i ugnen ca 10 min tills potatisen fått färg och såsen och köttet är genomvarmt. Värm grönsakerna och servera genast.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag