Oxfilé med madeirasås

Oxfilé med madeirasås

Betyg

(423 st)

Denna lyxiga rätt är nästan omöjlig att misslyckas med. Potatisen är en liten överraskning i sig!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Madeirasås:

  • 2½ dl Arla® vispgrädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • ½ dl madeira
  • 1 msk grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Stek oxfilén i smör i mycket het panna ca 1 min per sida. Tillsätt grädde, soja, madeira och peppar och låt det småputtra ett par min. Lägg kött och sås i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225°. Baka potatisen i mitten av ugnen tills den är mjuk, 15 - 30 min beroende på storlek. Skär ett kryss i varje potatis. Gröp ur dem och blanda potatisen med ost, chili, smör och salt. Fördela blandningen i potatisskalen. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 1 min. Stek löken i smör på svag värme tills den är mjuk. Lägg i haricots verts och fortsätt steka under omrörning ett par min. Smaka av med salt och peppar. Hit kan du förbereda. Vid servering: Ta fram rätterna en timma innan de ska in i ugnen. Sätt ugnen på 225°. Sätt in potatisen och köttet i ugnen ca 10 min tills potatisen fått färg och såsen och köttet är genomvarmt. Värm grönsakerna och servera genast.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem