Oxfilé med gremolatasmör

Oxfilé med gremolatasmör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(45 st)

Saftig oxfilé på en bädd av fräscha grönsaker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gremolatasmör:

Grönsakssallad:

  • 4 morötter
  • 1 rödlök
  • 200 g färsk haricots verts
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 kruka romansallad
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Bryn oxfilén runt om i smör, salta och peppra. Stek i ugn till 60° innertemperatur. Låt köttet vila 10 min. Vispa smöret, vänd ner vitlök, citronskal, persilja, salt och peppar. Skala och skiva morötter och lök tunt. Koka morötter och bönor i lättsaltat vatten. Rosta pinjenötterna i torr, varm panna. Blanda grovt skuren sallad med morötter, bönor, lök och basilikablad. Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar och häll över salladen. Strö över pinjenötter. Skiva köttet. Lägg en klick gremolatasmör på varje skiva. Servera med grönsakssallad.

Tips:

Använd gärna olika färger på morötterna.

Gör ditt eget kryddsmör – steg för steg

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 41 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem