Oxfilé med gremolatasmör
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Saftig oxfilé på en bädd av fräscha grönsaker.
Ingredienser
Oxfilé
|
500 g |
---|---|
Salt och peppar
|
Gremolatasmör:
100 g | |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Citron
|
rivet skal av 1 |
Hackad bladpersilja
|
1 dl |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
½ krm |
Grönsakssallad:
Morötter
|
4 |
---|---|
Rödlök
|
1 |
Färsk haricots verts
|
200 g |
Pinjenötter
|
2 msk |
Romansallad
|
1 kruka |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Olivolja
|
3 msk |
Rödvinsvinäger
|
2 msk |
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Använd gärna olika färger på morötterna.
Näringsvärden, per port
Energi:
527 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,9 g |
Protein: | 23,9 % | 31 g |
Fett: | 66,4 % | 39,6 g |
Kolhydrater: | 9,7 % | 12,6 g |

Video
Gör ditt eget kryddsmör – steg för steg
Stjärnkocken Andreas Hedlund visar hur enkelt det är att göra ett gott kryddsmör och hur smakerna kan varieras. Ett tips är att göra en stor sats och förvara i frysen så det bara är att ta fram när det är dags.

