Ostsufflé på Kvibille Svecia med tryffelhonung

Ostsufflé på Kvibille Svecia med tryffelhonung

Betyg

(0 st)

Underbart god och lite lyxig sufflé med smak av tryffel. Servera genast och njut!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tryffelhonung:

  • 4 msk flytande honung
  • olja med smak av tryffel

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Koka upp under vispning. Låt sjuda ca 3 min. Rör ner smöret. Ta kastrullen från värmen. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner äggulorna, en i taget. Riv osten och vänd ner den tillsammans med majsstärkelse. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner hälften av äggvitorna i sufflésmeten, sedan resten. Smaksätt med salt och peppar. Smörj och mjöla en stor, rund form med raka kanter (ca 2,5 l) eller 8 små, runda formar (à 1 1/2 dl). Fördela smeten i formarna. Grädda den stora formen i nedre delen av ugnen ca 35 min eller de små formarna i mitten av ugnen ca 15 min. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen. Rör ihop honung och olja efter smak. Servera genast och ringla tryffelhonungen över sufflén. Servera ev en sallad till.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem