Ostsufflé på Kvibille Svecia med tryffelhonung

Ostsufflé på Kvibille Svecia med tryffelhonung

60+ min Förrätt
Underbart god och lite lyxig sufflé med smak av tryffel. Servera genast och njut!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ostsuffle-pa-kvibille-svecia-med-tryffelhonung/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Koka upp under vispning. Låt sjuda ca 3 min.
  • Rör ner smöret. Ta kastrullen från värmen. Häll smeten i en bunke.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner äggulorna i smeten, en i taget. Vänd ner osten och majsstärkelsen i smeten.
  • Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner hälften av äggvitorna i sufflésmeten, sedan resten. Smaksätt med salt och peppar.
  • Smörj och mjöla en stor, rund form med raka kanter (ca 2,5 l) eller 8 små, runda formar (à 1 ½ dl). Fördela smeten i formarna.
  • Grädda den stora formen i nedre delen av ugnen ca 35 min eller de små formarna i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Öppna inte ugnsluckan under gräddningen.
  • Rör ihop honung och olja efter smak.
  • Ringla tryffelhonungen över sufflén och servera genast, gärna med en sallad.
Klart!

Ingredienser

Vetemjöl
3 msk
3 dl
2 msk
Stora ägg
4
120 g
Majsstärkelse
2 tsk
Salt
½ tsk
Vitpeppar
1 krm
Tryffelhonung:
Flytande honung
4 msk
Olja med smak av tryffel