Ostpinchos

Ostpinchos

30 min
Pinchos är spanska småtapas på bröd, redo att greppas med nypan, därav namnet. Variera grönsakerna på toppen som du vill och efter säsong.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär baguetten i skivor. Hyvla ostskivor och lägg på brödskivorna.
  • Skär tomater och salladslök i mindre bitar. Skär rädisorna i tunna skivor.
  • Skala och finhacka vitlöken. Hacka persilja och plocka bladen av vattenkrassen.
  • Blanda allt i en skål och tillsätt olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  • Toppa bröden med röran.
Klart!
Tips:

Receptet är framtaget av Alexandra Vikström och Emmy Lundström som driver bloggen A cup of coffee.

Ingredienser

Surdegsbaguette
1
14 skivor
Körsbärstomater, gärna olika färger
150 g
Salladslök
1
Rädisor
5
Vitlöksklyfta
1
Bladpersilja
½ kruka
Vattenkrasse
½ kruka
Olivolja
1 msk
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm