Ostpinchos

30 min
Ostpinchos

Pinchos är spanska småtapas på bröd, redo att greppas med nypan, därav namnet. Variera grönsakerna på toppen som du vill och efter säsong.

Ingredienser

Surdegsbaguette
1
14 skivor
Körsbärstomater, gärna olika färger
150 g
Salladslök
1
Rädisor
5
Vitlöksklyfta
1
Bladpersilja
½ kruka
Vattenkrasse
½ kruka
Olivolja
1 msk
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Skär baguetten i skivor. Hyvla ostskivor och lägg på brödskivorna.
  • Skär tomater och salladslök i mindre bitar. Skär rädisorna i tunna skivor.
  • Skala och finhacka vitlöken. Hacka persilja och plocka bladen av vattenkrassen.
  • Blanda allt i en skål och tillsätt olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  • Toppa bröden med röran.
Klart!

Receptet är framtaget av Alexandra Vikström och Emmy Lundström som driver bloggen A cup of coffee.

https://www.arla.se/recept/ostpinchos/