Ostkyckling i örtagården
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Med grönsaker, färska örter och ädelost gör du enkelt en festlig kycklingrätt.
Ingredienser
|
Kycklingbröstfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Paprikor
|
2 |
|
Salladslök
|
1 knippe |
|
Fänkål
|
1 |
| 2½ dl | |
|
Kycklingfond
|
1 msk |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Färska örter t ex timjan, basilika
|
½ dl |
| 2 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 140 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kycklingfilén kan bytas ut mot kycklinglår, ta då dubbelt så många.
Näringsvärden, per port
Energi:
509 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 32,7 % | 41 g |
| Fett: | 61,6 % | 35,4 g |
| Kolhydrater: | 5,7 % | 7,2 g |