Ostgratinerad palsternackssoppa med valnötter

Ostgratinerad palsternackssoppa med valnötter

45 min
Huvudrätt
Franskinspirerad soppa med härligt mustig smak och gott täcke av bröd och ost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ostgratinerad-palsternackssoppa-med-valnotter/

Gör så här

  • Skala och skiva palsternacka och lök. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull.
  • Tillsätt palsternacka, linser, buljong, salt och vin. Koka under lock ca 10 min. Tillsätt sambal oelek och crème fraiche.
  • Skär baguetterna i 12 skivor och rosta dem. Riv osten.
  • Sätt ugnen på grill 250°.
  • Häll soppan i 4 ugnssäkra portionsskålar. Lägg 3 skivor bröd i varje skål.
  • Strö över ost och valnötter. Gratinera i övre delen av ugnen 5–7 min tills osten har fått fin färg.
Klart!
Energi:

580 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Palsternacka
400 g
Gula lökar
2
2 msk
Torkade röda linser
1 dl
Grönsaksbuljong
8 dl
Salt
½ tsk
Torrt vitt vin
1½ dl
Sambal oelek
1 tsk
1 dl
Baguette
½
150 g
Valnötter
1 dl