Ostgratinerad palsternackssoppa med valnötter

Ostgratinerad palsternackssoppa med valnötter

Betyg

(46 st)

Franskinspirerad soppa med härligt mustig smak och gott täcke av bröd och ost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skiva palsternacka och lök. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt palsternacka, linser, buljong, salt och vin. Koka under lock ca 10 min. Tillsätt sambal oelek och crème fraiche. Skär baguetterna i 12 skivor och rosta dem. Riv osten. Sätt ugnen på grill 250°. Häll soppan i 4 ugnssäkra portionsskålar. Lägg 3 skivor bröd i varje skål. Strö över ost och valnötter. Gratinera i övre delen av ugnen 5–7 min tills osten har fått fin färg.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem