Ostgratinerad palsternackssoppa med valnötter

45 min
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt Lunch Middag
Ostgratinerad palsternackssoppa med valnötter

Franskinspirerad soppa med härligt mustig smak och gott täcke av bröd och ost.

Ingredienser

Palsternacka
400 g
Gula lökar
2
2 msk
Torkade röda linser
1 dl
Grönsaksbuljong
8 dl
Salt
½ tsk
Torrt vitt vin
1½ dl
Sambal oelek
1 tsk
1 dl
Baguette
½
Kvibille® Cheddar
150 g
Valnötter
1 dl

Gör så här

  • Skala och skiva palsternacka och lök. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull.
  • Tillsätt palsternacka, linser, buljong, salt och vin. Koka under lock ca 10 min. Tillsätt sambal oelek och crème fraiche.
  • Skär baguetterna i 12 skivor och rosta dem. Riv osten.
  • Sätt ugnen på grill 250°.
  • Häll soppan i 4 ugnssäkra portionsskålar. Lägg 3 skivor bröd i varje skål.
  • Strö över ost och valnötter. Gratinera i övre delen av ugnen 5–7 min tills osten har fått fin färg.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

686 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,3 g
Protein: 14,8 % 24,9 g
Fett: 48,2 % 37,4 g
Kolhydrater: 33,2 % 56,1 g
https://www.arla.se/recept/ostgratinerad-palsternackssoppa-med-valnotter/