Ostgifflar med krasse

Ostgifflar med krasse

Betyg

(0 st)

Fyll gifflarna med lagrad ost och krasse. Matigt på picknicken och gott på buffén.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Värm mjölken med smör-&rapsolja till ca 37°. Smula jäst och salt i en degbunke, häll över mjölkblandningen och lös upp jästen. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen minst 5 min till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Riv osten grovt på ett rivjärn. Klipp krassen och blanda med osten. Kavla ut degen till en rektangel, ca 55x40 cm. Dela degen i 16 trekanter. Fördela ostfyllningen i mitten och rulla från den bredaste kanten ner mot spetsen. Lägg gifflarna på plåtar med bakplåtspapper med fliken uppåt. Pensla direkt med uppvispat ägg och låt jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla gifflarna igen och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem