Ostfylld paprika

Ostfylld paprika

30 min
Buffé Förrätt
Fyllda, gratinerade paprikor smakar bra till grillat kött, korv eller kyckling. Fyll alla färger på paprikor och servera från ett fat så blir det extra effektfullt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ostfylld-paprika/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda cottage cheese med kryddor och 2 dl ost.
  • Skär av toppen på paprikorna. Skrapa bort kärnorna. Lägg lock och paprikor i en ugnssäker form. Stek dem i mitten av ugnen 5-10 min.
  • Fördela cottage cheese i paprikorna och strö över resterande ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 min.
  • Lägg på paprikalocken. Servera gärna med råris och en grönsallad.
Klart!
Energi:

245 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 11 g

Ingredienser

500 g
Malen spiskummin
2 tsk
Chilipulver
2 tsk
Torkad oregano
2 tsk
3 dl
Små paprikor i olika färger
8