Ost- och palsternackssoppa

Ost- och palsternackssoppa

20 min Huvudrätt
Krämig och god soppa på palsternacka som du rundar av med vispgrädde och cheddarost. Koka upp och mixa slät. Extra festlig blir denna soppa om den toppas med grönkålschips och serveras med möra cheddarkakor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Soppa:
  • Skala och hacka löken. Skala palsternackorna och skär i centimeterstora tärningar. Pressa saften ur citronen.
  • Fräs lök och palsternacka i smöret i en kastrull tills löken är mjuk.
  • Tillsätt mjölk, grädde och buljongtärning och koka under lock tills palsternackan är mjuk.
  • Dra av från värmen, tillsätt osten och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  • Servera ev med grönkålschips och cheddarkakor.
Klart!
Energi:

460 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Gul lök
1
Palsternackor
2
Citron
½
2 msk
8 dl
1 dl
Grönsaksbuljong
1
150 g
Salt och svartpeppar