Örtolja

1 tim Tillbehör
Örtolja

Med denna illgröna örtolja kan du förgylla vilken rätt som helst. Örtolja är ett perfekt sätt att ge lite halvvissna örter och stjälkar ett nytt liv. Det är viktigt att oljan har rätt temperatur när du mixer den med örterna. Tänk även på att mixa länge för att få ut klorofyllen och glöm inte saltet! Ringla din gröna sköna örtolja över en sallad, omelett eller i en soppa.

Nytt

Ingredienser

Rapsolja
5 dl
Babyspenat
65 g
Färska örter t.ex. dill, gräslök och persilja
65 g
Salt
1 tsk

Gör så här

  • Häll rapsoljan i en kastrull och värm till 65°.
  • Lägg spenat och alla örter med stjälken kvar i en kannmixer. Häll den varma rapsoljan i en tunn stråle under mixning.
  • Tillsätt salt och mixa på hög hastighet till en illgrön olja i ca 5 min.
  • Sila örtoljan genom ett kaffefilter. För extra fin olja kan du låta den rinna av i två omgångar.
  • Häll upp örtoljan i en flaska, undvika att få med bottensatsen. Förvara kallt i kylen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

800 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 0,8 g
Protein: 0,4 % 0,7 g
Fett: 99,5 % 90,1 g
Kolhydrater: 0,1 % 0,2 g
https://www.arla.se/recept/ortolja/