Örtgratinerade grönsaker

Örtgratinerade grönsaker

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Vegetarisk rätt som gottat till sig i ugnen. Servera gärna grönsakerna med en fräsch och god vitlök- och basilikadressing på färskost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär ett kryss i potatisarna och tryck ihop dem från sidorna så de öppnar sig. Dela endiver och broccoli på längden. Lägg allt på en plåt. Blanda smör-&rapsolja, vitlök och basilika och fördela över potatis och grönsaker. Strö över flingsalt. Gratinera i övre delen av ugnen 10–15 min. Spola bönorna i kallt vatten och häll på plåten. Rör samman färskost och pesto, servera grönsakerna med färskosten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem