Örtgratinerade grönsaker

30 min Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Örtgratinerade grönsaker

Vegetarisk rätt som gottat till sig i ugnen. Servera gärna grönsakerna med en fräsch och god vitlök- och basilikadressing på färskost.

Ingredienser

Kokt mjölig potatis
600 g
Endiver
2
Broccoli
400 g
1 dl
Pressade vitlöksklyftor
2
Hackad färsk basilika
1 dl
Flingsalt
1 tsk
Svart böna
400 g
150 g
Pesto
1½ msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär ett kryss i potatisarna och tryck ihop dem från sidorna så de öppnar sig.
  • Dela endiver och broccoli på längden. Lägg allt på en plåt.
  • Blanda smör-&rapsolja, vitlök och basilika och fördela över potatis och grönsaker. Strö över flingsalt.
  • Gratinera i övre delen av ugnen 10–15 min.
  • Spola bönorna i kallt vatten och häll på plåten.
  • Rör samman färskost och pesto, servera grönsakerna med färskosten.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

548 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 16,8 g
Protein: 13,9 % 18,7 g
Fett: 53,6 % 33,3 g
Kolhydrater: 32,5 % 43,8 g
https://www.arla.se/recept/ortgratinerade-gronsaker/