Örtfocaccia
2 tim
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Tillbehör
Frysbar
•
Klassiskt italienskt bröd som är lätt att baka till många. Variera toppingen med oliver, ost, tomater och örter.
Ingredienser
|
Olivolja
|
2 msk |
|---|---|
|
Jäst
|
25 g |
|
Vatten, fingervarmt
|
4 dl |
|
Vetemjöl special
|
9 dl |
|
Salt
|
2 tsk |
Till långpanna:
|
Olivolja
|
½ dl |
|---|
Topping:
|
Cocktailtomater
|
8 |
|---|---|
|
Svarta oliver
|
8 |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Kryddsmör:
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|---|---|
|
Färska blandade örter, t ex rosmarin, timjan och oregano
|
2 msk |
| 50 g |
Pensling:
|
Vatten
|
|
|---|---|
|
Flingsalt
|
2 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Uteslut kryddsmöret. Tryck istället ner svarta oliver i degen och strö över 2 skivade, smörfrästa rödlökar och 100 g smulad Apetina innan brödet gräddas.
Näringsvärden, per bit
Energi:
148 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,8 g |
| Protein: | 8,5 % | 3,1 g |
| Fett: | 39,5 % | 6,6 g |
| Kolhydrater: | 52 % | 18,9 g |