Focaccia med tomat och ost

Focaccia med tomat och ost

60+ min Förrätt
Focaccia som smakar som en hel, liten rätt och ser otroligt god ut. Extra gott med soltorkade tomater och salt, vit ost. Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/focaccia-med-tomat-och-ost/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Rör ut den med vattnet.
  • Tillsätt salt, smör- & rapsolja, kvarg, durumvete och vetemjöl. Arbeta degen smidig. Den ska vara ganska lös.
  • Låt jäsa under bakhandduk ca 45 min.
  • Värm ugnen till 225°.
  • Smörj en långpanna, 30x40 cm, med rikligt med smör- & rapsolja.
  • Tryck ut degen i långpannan. Pensla degen med oljan från osten.
  • Tryck ner soltorkade tomater, vitost och rosmarin i degen.
  • Strö över salt.
  • Låt jäsa i ytterligare 15 min.
  • Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 min.
  • Låt svalna något. Lyft sedan upp brödet och låt det svalna på galler.
  • Skär focaccia i bitar och servera direkt.
  • Frys in det brödet som inte går åt.
Klart!

Ingredienser

Jäst
50 g
Kallt vatten
5 dl
Salt
1½ tsk
2 msk
250 g
Durumvetemjöl
5 dl
Vetemjöl
8 dl
Soltorkade tomater i olja
150 g
Apetina® Vitost tärnad i olja soltorkad tomat
1 burk
Färsk rosmarin
bladen från 3 kvistar
Flingsalt
1 msk