Focaccia med tomat och ost

Focaccia med tomat och ost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

Focaccia som smakar som en hel, liten rätt och ser otroligt god ut. Extra gott med soltorkade tomater och salt, vit ost. Mums!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 st

Gör så här:

Gör så här:

Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, smör, Kesella, durumvete och vetemjöl. Arbeta degen tills den känns smidig. Den ska vara ganska lös. Låt jäsa ca 30 min. Skär tomat och ost i bitar. Tryck ut degen med mjölad hand i en väl smord långpanna. Pensla degen med oljan från de marinerade tomaterna. Strö över tomat, ost, rosmarin och salt. Tryck ner det i degen med fingertopparna. Låt degen jäsa ca 15 min. Grädda i mitten av ugnen vid 225° ca 25 min. Låt brödet svalna på galler. Skär det i fyrkanter och servera nygräddat.

Tips:

Brödet går att frysa in i stora bitar. Ljumma det i ugnen efter att brödet tinat, skär sedan i fyrkanter.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem