Focaccia med tomat och ost

Focaccia med tomat och ost

Betyg

(13 st)

Focaccia som smakar som en hel, liten rätt och ser otroligt god ut. Extra gott med soltorkade tomater och salt, vit ost. Mums!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 st

Gör så här:

Gör så här:

Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, smör, Kesella, durumvete och vetemjöl. Arbeta degen tills den känns smidig. Den ska vara ganska lös. Låt jäsa ca 30 min. Skär tomat och ost i bitar. Tryck ut degen med mjölad hand i en väl smord långpanna. Pensla degen med oljan från de marinerade tomaterna. Strö över tomat, ost, rosmarin och salt. Tryck ner det i degen med fingertopparna. Låt degen jäsa ca 15 min. Grädda i mitten av ugnen vid 225° ca 25 min. Låt brödet svalna på galler. Skär det i fyrkanter och servera nygräddat.

Tips:

Brödet går att frysa in i stora bitar. Ljumma det i ugnen efter att brödet tinat, skär sedan i fyrkanter.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem