Focaccia med äpple

Focaccia med äpple

Betyg

(7 st)

Focaccia, ett lättbakat och matigt italienskt långpannebröd, med syrliga äpplen och krämig ost. Foccacian smakar allra bäst nygräddad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 bitar

  • 25 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten, max 37°
  • 1 msk salt
  • 1 msk honung
  • 4 dl durumvetemjöl
  • 7- 8 dl vetemjöl
  • ½ dl olivolja
  • 2 äpplen
  • 300 g Castello® White White 39%
  • ½ dl små rosmarinkvistar
  • flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Rör ut jästen i vattnet med salt och honung. Tillsätt durumvete och det mesta av vetemjölet. Knåda ca 10 min, helst i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 50 min. Smörj en djup plåt, 30x40 cm, med hälften av oljan. Ta upp degen och tryck ut den i plåten. Skär äpple och ost i bitar. Tryck ner äpple, ost och rosmarin i degen. Sätt ugnen på 250°. Låt brödet jäsa ca 20 min. Pensla med resten av oljan. Baka brödet i mitten av ugnen ca 20 min. Strö över flingsalt. Låt svalna på galler.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem