Focaccia med äpple

Focaccia med äpple

60+ min Buffé Mellanmål
Lämplig för frysning
Focaccia, ett lättbakat och matigt italienskt långpannebröd, med syrliga äpplen och krämig ost. Focaccian smakar allra bäst nygräddad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appelfocaccia/

Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet med salt och honung. Tillsätt durumvete och det mesta av vetemjölet.
  • Knåda ca 10 min, helst i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 50 min.
  • Smörj en djup plåt, 30x40 cm, med hälften av oljan. Ta upp degen och tryck ut den i plåten. Skär äpple och ost i bitar. Tryck ner äpple, ost och rosmarin i degen.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft. Låt brödet jäsa ca 20 min.
  • Pensla med resten av oljan. Baka brödet i mitten av ugnen ca 20 min. Strö över flingsalt. Låt svalna på galler.
Klart!
Energi:

270 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten, max 37°
6 dl
Salt
1 msk
Honung
1 msk
Durumvetemjöl
4 dl
Vetemjöl
7- 8 dl
Olivolja
½ dl
Äpplen
2
300 g
Dl små rosmarinkvist
½
Flingsalt