Focaccia med rosmarin

Focaccia med rosmarin

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Nygräddad focaccia med smulad ost och hackad rosmarin sätter fantastisk medelhavsprägel på hela måltiden. Njut brödet som det är eller med en klick smör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

  • 25 g jäst
  • 3½ dl vatten, 37º
  • 1 msk strösocker
  • ¾ msk grovt salt
  • 9½ dl vetemjöl
  • 100 g Apetina® vitost Vitost hel bit 20%
  • 1½ msk grovhackad färsk rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 20 kvistar färsk rosmarin

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175º. Smula sönder jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Spara ca 1/4 dl mjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt. Täck över och låt den jäsa ca 30 min. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en platta, ca 30x35 cm. Smula osten. Fördela ost och hackad rosmarin på hälften av degen. Vik över den andra deghalvan. Flytta över degen till en plåt med bakplåtspapper. Kavla ut degen igen till en platta, ca 30x35 cm. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim. Gör några djupa håll i degen och droppa lite olja i dem. Dekorera med rosmarinkvistar. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt brödet svalna på bakgaller innan det skärs upp.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2335 kcal
  • Protein: 73 g
  • Kolhydrater: 432 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem