Focaccia med polenta, oliver och ost

Focaccia med polenta, oliver och ost

60+ min
Nygräddad focaccia är bästa bjud-brödet där du kan variera toppingen som du vill. Skär snygga rutor, tunna skivor eller låt gästerna bryta som de vill!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke. Häll på ljummet vatten, salt och hälften av oljan och rör tills jästen har löst sig.
  • Arbeta in polenta och mjöl, gärna med maskin, till en smidig deg.
  • Låt jäsa ca 15 min.
  • Lägg degen i en oljad långpanna. Häll på resten av oljan och tryck ut degen.
  • Låt jäsa ytterligare ca 40 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Gör djupa hål med pekfingret i degen. Smula osten och tryck ner ost, oliver och hackad rosmarin i hålen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Klart!
Energi:

2795 kcal

Protein: 58 g
Kolhydrater: 360 g
Fett: 119 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Vatten
3½ dl
Salt
1½ tsk
Olivolja
1 dl
Polenta
2½ dl
Vetemjöl
5½ dl
75 g
Kärnfria oliver
1 dl
Färsk rosmarin
½ kruka