Focaccia med polenta, oliver och ost

Focaccia med polenta, oliver och ost

2 tim
Går att frysa
Nygräddad focaccia är bästa bjud-brödet där du kan variera toppingen som du vill. Skär snygga rutor, tunna skivor eller låt gästerna bryta som de vill!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/focaccia-med-polenta-oliver-och-ost/

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke. Häll på ljummet vatten, salt och hälften av oljan och rör tills jästen har löst sig.
  • Arbeta in polenta och mjöl, gärna med maskin, till en smidig deg.
  • Låt jäsa ca 15 min.
  • Lägg degen i en oljad långpanna. Häll på resten av oljan och tryck ut degen.
  • Låt jäsa ytterligare ca 40 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Gör djupa hål med pekfingret i degen. Smula osten och tryck ner ost, oliver och hackad rosmarin i hålen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Klart!
Energi:

2795 kcal

Protein: 58 g
Kolhydrater: 360 g
Fett: 119 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Vatten
3½ dl
Salt
1½ tsk
Olivolja
1 dl
Polenta
2½ dl
Vetemjöl
5½ dl
75 g
Kärnfria oliver
1 dl
Färsk rosmarin
½ kruka