Focaccia med polenta, oliver och ost

Focaccia med polenta, oliver och ost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

60+ min

Nygräddad focaccia är bästa bjud-brödet där du kan variera toppingen som du vill. Skär snygga rutor, tunna skivor eller låt gästerna bryta som de vill!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g jäst
  • 3½ dl vatten
  • 1½ tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 2½ dl polenta
  • 5½ dl vetemjöl
  • 75 g Apetina® vitost Vitost hel bit 20%
  • 1 dl kärnfria oliver
  • ½ krukor färsk rosmarin

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Häll på ljummet vatten, salt och hälften av oljan och rör tills jästen har löst sig. Arbeta in polenta och mjöl, gärna med maskin, till en smidig deg. Låt jäsa ca 15 min. Lägg degen i en oljad långpanna. Häll på resten av oljan och tryck ut degen. Låt jäsa ytterligare ca 40 min. Sätt ugnen på 200°. Gör djupa hål med pekfingret i degen. Smula osten och tryck ner ost, oliver och hackad rosmarin i hålen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2795 kcal
  • Protein: 58 g
  • Kolhydrater: 360 g
  • Fett: 119 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem