Örtbröd med gräslök

Örtbröd med gräslök

Buffé
Bred bara på lite smör på det nybakta örtbrödet. Rena delikatessen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm mjölken till max 37°.
  • Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig.
  • Tillsätt smör, salt, socker, gräslök persilja, solrosfrön och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa under bakduk ca 1 tim.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Stjälp upp degen på mjölat bakbord, knåda inte.
  • Dela degen i 2 avlånga delar med vass kniv. Vrid och forma den till långa längder.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Snitta med en vass kniv. Låt jäsa ca 10 min.
  • Grädda bröden i mitten av ugnen 5 min.
  • Sänk till 175° och grädda ytterligare 25-30 min.
  • Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Klart!
Tips:

Vetemjölet kan även bytas ut mot lantvetemjöl.

Ingredienser

5 dl
Jäst
50 g
50 g
Salt
2 tsk
Strösocker
2 msk
Hackad färsk persilja
1 dl
Hackad färsk gräslök
1 dl
Solroskärnor
1 dl
Vetemjöl
13 dl