Örtbröd med gräslök
1 tim 50 min
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Tillbehör
Frysbar
•
Ett saftigt och doftande bröd fullt av färska örter och solroskärnor. Perfekt till soppor, sallader eller som ett lyxigt frukostbröd med en klick smör som smälter ner i det varma, nygräddade brödet.
Ingredienser
| 5 dl | |
|
Jäst
|
50 g |
| 50 g | |
|
Salt
|
2 tsk |
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Hackad färsk persilja
|
1 dl |
|
Hackad färsk gräslök
|
1 dl |
|
Solroskärnor
|
1 dl |
|
Vetemjöl
|
13 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vetemjölet kan även bytas ut mot lantvetemjöl.
Näringsvärden, per st
Energi:
1913 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 17,7 g |
| Protein: | 10,8 % | 50,8 g |
| Fett: | 23 % | 49,7 g |
| Kolhydrater: | 66,2 % | 311,8 g |