Örtagårdens oxfilé
20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Fin oxfilé som med fördel serveras med en len och lätt syrlig örtsås. Oxfilé är det perfekta köttet till olika festtillfällen!
Ingredienser
|
Oxfilé i tjocka skivor
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Sås:
|
Köttbuljong
|
1 dl |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Balsamvinäger
|
2 msk |
|
Honung
|
1 msk |
|
Soja
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Hackad färsk basilika
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Basilika kan bytas ut mot timjan.
Näringsvärden, per port
Energi:
369 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 37,4 % | 34 g |
| Fett: | 53,1 % | 22,2 g |
| Kolhydrater: | 9,5 % | 8,6 g |