Orange posset – brittisk apelsindessert

Orange posset – brittisk apelsindessert

60+ min Efterrätt
Orange posset är en kompis till den mer kända desserten lemon posset. Det är en mycket lättlagad dessert med ljuvlig smak av apelsin. Det går lika bra att använda blodapelsin om man vill. Detta är en len apelsinkräm som smälter i munnen! Dock behöver man lite framförhållning, den behöver stå minst 4 timmar i kyl för att den ska sätta sig ordentligt. Allra bäst blir den om den får stå över natten.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/orange-posset--brittisk-apelsindessert/

Gör så här

  • Tvätta apelsinen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften. Det ska vara ca 1 dl apelsinsaft.
  • Koka upp grädde med socker, låt koka 2-3 min. Ta från värmen och rör ner apelsinskal och saft.
  • Häll i urgröpta apelsiner eller i dessertglas. Täck över och kyl minst 4 tim, gärna över natten.
  • Toppa gärna orange posset med färsk mynta.
Klart!
Energi:

444 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Apelsin, finrivet skal och saft
1
2½ dl
Strösocker
¾ dl