Flan

Flan

Betyg

(56 st)

Flan är Spaniens nationaldessert och smakar ljuvligt av apelsin. Desserten påminner om en Crème caramel. Låt sockret blir riktigt brunt i stekpannan innan du täcker formarna.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Koka upp mjölken och låt den svalna. Häll socker och vatten till karamell i en stekpanna. Koka på hög värme tills sockret är gulbrunt, ca 4 min. Häll karamellen i 8 små ugnssäkra formar en i taget och vrid snabbt formarna så kanterna täcks av karamell. Vispa ihop ägg, äggulor, salt, socker, apelsinskal och mjölk. Häll det i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kallna och stå i kyl minst 2 tim. Stjälp upp formarna på assietter.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem