Äggtoddy
10 min
Efterrätt
•
Äggtoddy är förmodligen vår enklaste dessert som passar både till jul och påsk. Dessutom går den att smaksätta på många olika sätt, så att alla kan få sin favorit.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Muskotnöt: Färsk, riven muskot är en klassisk äggtoddykrydda. Rostad kokos: Rosta kokosflingor snabbt i en stekpanna på hög värme. Strö den över äggtoddyn. Konjak eller rom: Spetsa äggtoddy med ett stänk av konjak eller lite mörk rom.
Energi:
350 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 32 g |
Fett: | 21 g |
Ingredienser
Äggulor
|
8 |
---|---|
Strösocker
|
8 msk |
1 dl | |
Apelsin, saft och skal från
|
1 |
Färska bär, t ex hallon
|
---|