Äggtoddy - Recept | Arla
Äggtoddy

Äggtoddy

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(305 st)

Äggtoddy är förmodligen vår enklaste påskdessert. Dessutom går den att smaksätta på många olika sätt, så att alla kan få sin favorit.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker

Smaksättningar:

  • 2 msk pressad apelsinsaft eller
  • ev 2 cl konjak eller
  • ev 2 cl rom

Gör så här

Gör så här

  1. Vispa äggulor med socker tills toddyn blir pösig, luftig och nästan vit.
  2. Smaksätt med pressad apelsinsaft eller ev konjak eller rom.

Kockens tips

Lyxtoddy:
Blanda 2 delar äggtoddy från grundreceptet, med 1 del vispad grädde.

Apelsinzest:
Skölj en apelsin och skala det yttersta skalet tunt . Strimla och rör ner en del av skalet i toddyn med några droppar saft från apelsinen. Toppa med resterande zest.

Muskotnöt:
Färsk, riven muskot är en klassisk äggtoddykrydda.

Rostad kokos:
Rosta kokosflingor snabbt i en stekpanna på hög värme. Strö den över
äggtoddyn.

Konjak eller rom:
Spetsa äggtoddy med ett stänk av konjak eller lite mörk rom.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa: