Äggtoddy

Äggtoddy

10 min Efterrätt
Äggtoddy är förmodligen vår enklaste dessert som passar både till jul och påsk. Dessutom går den att smaksätta på många olika sätt, så att alla kan få sin favorit.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Vispa äggulor och socker med elvisp tills toddyn blir pösig, luftig och nästan vit, ca 5-6 min.
  • Vispa grädde i en separat bunke och vänd ner i äggtoddyn tillsammans med apelsinskal och -saft.
  • Häll upp i portionsglas och toppa ev med färska bär.
Klart!
Kockens tips

Muskotnöt: Färsk, riven muskot är en klassisk äggtoddykrydda. Rostad kokos: Rosta kokosflingor snabbt i en stekpanna på hög värme. Strö den över äggtoddyn. Konjak eller rom: Spetsa äggtoddy med ett stänk av konjak eller lite mörk rom.

Energi:

350 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Äggulor
8
Strösocker
8 msk
1 dl
Apelsin, saft och skal från
1
Färska bär, t ex hallon