Öppen lasagne med aubergine och krämig grönkålspesto

Öppen lasagne med aubergine och krämig grönkålspesto

40 min
Huvudrätt
I denna vegetariska variant med färska lasagneplattor blir den klassiska italienska favoriten både snabb och god! Grönkålspeston gör lasagnen extra smakrik och krämig.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/oppen-lasagne-med-aubergine-och-kramig-gronkalspesto/

Gör så här

  • Skiva auberginerna. Strö över salt. Låt ligga och dra ur vätska ca 30 min.
  • Repa grönkålen och lägg ⅔ i ett durkslag. Koka upp vatten och häll över kålen. Skölj i kallt vatten och krama ur.
  • Stek resterande grönkål i smör-&rapsolja. Mixa den kokta kålen, pumpakärnor och vitlök. Tillsätt kvarg, 1½ dl riven ost, salt och peppar. Mixa till en krämig pesto.
  • Torka auberginen med hushållspapper. Stek dem i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida. Koka lasagneplattorna enligt anvisning på förpackningen.
  • Varva lasagneplattor med pesto och aubergine direkt på tallrikar. Toppa med grönkålsblad, riven ost och ev pumpakärnor.
Klart!
Energi:

625 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 30 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Auberginer, ca 700 g
2
Salt
1 tsk
Färsk grönkål
200 g
Pumpakärnor
1 dl
Vitlöksklyfta
½
250 g
2½ dl
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
3 msk
Färska lasagneplattor
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm