Öppen lasagne med aubergine och krämig grönkålspesto

Öppen lasagne med aubergine och krämig grönkålspesto

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

40 min

I denna vegetariska variant med färska lasagneplattor blir den klassiska italienska favoriten både snabb och god! Grönkålspeston gör lasagnen extra smakrik och krämig.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Skiva auberginerna. Strö över salt. Låt ligga och dra ur vätska ca 30 min.
  2. Repa grönkålen och lägg ⅔ i ett durkslag. Koka upp vatten och häll över kålen. Skölj i kallt vatten och krama ur.
  3. Stek resterande grönkål i smör-&rapsolja. Mixa den kokta kålen, pumpakärnor och vitlök. Tillsätt kvarg, 1½ dl riven ost, salt och peppar. Mixa till en krämig pesto.
  4. Torka auberginen med hushållspapper. Stek dem i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida. Koka lasagneplattorna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Varva lasagneplattor med pesto och aubergine direkt på tallrikar. Toppa med grönkålsblad, riven ost och ev pumpakärnor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 625 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa: