Öppen lasagne med aubergine och krämig grönkålspesto
40 min
Huvudrätt
Matlåda
Varmrätt
•
I denna vegetariska variant med färska lasagneplattor blir den klassiska italienska favoriten både snabb och god! Grönkålspeston gör lasagnen extra smakrik och krämig.
Ingredienser
|
Auberginer, ca 700 g
|
2 |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Färsk grönkål
|
200 g |
|
Pumpakärnor
|
1 dl |
|
Vitlöksklyfta
|
½ |
| 250 g | |
| 2½ dl | |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
3 msk |
|
Färska lasagneplattor, gärna fullkorn
|
300 g |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
489 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8 g |
| Protein: | 19,8 % | 23,8 g |
| Fett: | 55,5 % | 30,7 g |
| Kolhydrater: | 24,7 % | 29,7 g |